Колишня зірка Шахтаря розчарував європейський клуб: тренер хоче позбутися гравця

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
651
0 голосів
Колишня зірка Шахтаря розчарував європейський клуб: тренер хоче позбутися гравця
Тете. Фото: Google
Галатасарай розглядає можливий продаж колишнього вінгера Шахтаря Тете, оскільки має побоювання через тиск з боку донецького клубу та ФІФА, а також розчарування у футболісті з боку головного тренера Окана Бурука.

Тете може покинути Галатасарай вже взимку. Бразильський вінгер розчарував наставника Галатасарая Окана Бурука. Також боси турецького клубу побоюються рішучих кроків з боку Шахтаря та ФІФА щодо компенсації за перехід футболіста. Про це повідомляє Fotospor.

Відзначимо, що генеральний директор «гірників» Сергій Палкін заявляв, що клуб вимагатиме компенсацію у розмірі 150 млн євро.

  • Нагадаємо, що у серпні 2023 року Галатасарай оголосив про підписання контракту з вінгером донецького Шахтаря Тете. 
  • Бразилець покинув «гірників» згідно з правилом ФІФА Додаток 7, через що за його перехід донеччани не отримали жодної фінансової компенсації.
  • Півзахисник перейшов до Шахтаря з Греміо за 15 млн євро. У складі донеччан він зіграв 108 матчів, в яких забив 31 гол та віддав 15 результативних передач.
  • Після початку повномасштабної війни в Україні бразилець перейшов до Ліона, де провів майже рік, а другу частину минулого сезону він захищав кольори Лестера, який вилетів з АПЛ.
  • Нинішнього сезону Тете провів 18 матчів за Галатасарай в Суперлізі і Лізі чемпіонів, забив гол та оформив дві результативні передачі.
  • Його контракт з турками дійсний до 30 червня 2027 року. Transfermarkt оцінює бразильця в 24 мільйони євро.