«Я не думаю, що це може продовжуватися довго»: Луческу відзначився сміливим прогнозом

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
381
0 голосів
«Я не думаю, що це може продовжуватися довго»: Луческу відзначився сміливим прогнозом
Мірча Луческу. Фото: Getty Images
Колишній головний тренер Шахтаря та Динамо Мірча Луческу висловився про фінансовий спалах у футболі Саудівської Аравії. Спеціаліст прогнозує падіння цього тренду.

Ексголовний тренер Шахтаря та Динамо Мірча Луческу поділився своїми думками про колосальні вливання коштів у футбол Саудівської Аравії.

«Саудівська Аравія схожа на Китай кілька років тому. Багато грошей, високі зарплати, багато гучних імен. Окрім спорту, я думаю, вони роблять це для просування свого іміджу на міжнародному рівні. Я не думаю, що це може продовжуватися довго, тому що у них немає коріння».

На думку спеціаліста, керівництво футболу Саудівської Аравії пішло неконструктивним шляхом.

«Є два способи грати у футбол. Перший – це гроші, і ви протримаєтеся, доки у вас вони є, другий –– створення системи, яка дозволить продовжувати. Те саме і з тренерами: є ті, хто купує гравців, і ті, хто воліє покращувати тих, хто є», – сказав Мірча Луческу в інтерв'ю Gazzetta dello Sport.

  • Зазначимо, що сьогодні чемпіонат Саудівської Аравії посідає десяте місце у рейтингу найдорожчих у світі. Загальна ринкова вартість усіх футболістів складає 1,07 млрд євро;
  • Луческу працював у Шахтарі з 2004 по 2016 рр., а у Динамо з 2020 по 2023 рр.