Український футбольний клуб припиняє свою діяльність: журналіст повідомив, чому закривають команду

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
838
0 голосів
Український футбольний клуб припиняє свою діяльність: журналіст повідомив, чому закривають команду
Гравці Ниви (у червоному). Фото: ФК Карпати
Команда Першої ліги Нива Бузова закривається на період війни в Україні. Таке несподіване рішення прийняв президент клубу з Київської області Октай Ефендієв.

Новачок Першої ліги Нива Бузова припиняє власну діяльність на період війни.

Про це повідомив відомий український футбольний журналіст Володимир Звєров у телеграм-каналі «Звєров Про Футбол».

Джерело, посилаючись на слова головного тренера команди Ігоря Жабченка, додає, що президент клубу Октай Ефендієв не проти відновити роботу клубу після перемоги у війні. Однак зараз планує більше коштів спрямовувати на ЗСУ.

Швидше за все, замість Ниви весною в групі підвищення виступатиме Буковина, яка стала шостою у групі А з 21 очком в активі.

  • Зазначимо, що Нива була заснована у 1980-му році;
  • Колектив розпочав виступати на професійному рівні у минулому сезоні. Команда одразу виграла Другу лігу та вийшла у Першу;
  • В цьому сезоні Нива набрала 27 очок у 18 матчах та з четвертого місця в групі A Першої ліги кваліфікувалася в групу підвищення у класі;
  • Сумарна вартість сьогоднішнього складу Ниви оцінюється у 1,86 мільйона євро;
  • Виграні трофеї: переможець Другої ліги (2022/23), переможець чемпіонату Київської області (2021), володар Кубка Київської області (2021), володар Суперкубка Київської області (2021), переможець меморіалу Макарова (2023), переможець меморіалу Миколи Кірсанова (2021).