«Не був великий ні у Шахтарі, ні у Динамо»: румунський тренер висловився щодо майбутнього Луческу

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
306
0 голосів
«Не був великий ні у Шахтарі, ні у Динамо»: румунський тренер висловився щодо майбутнього Луческу
Мірча Луческу. Фото: Google
Румунський наставник Йонуц Кіріле поділився думками про те, хто має очолити бухарестське Динамо та згадав колишнього тренера київського гранда і донецького Шахтаря Мірчу Луческу.

Йонуца Кіріле заявив, що після відходу Овідіу Бурке з посади головного тренера бухарестського Динамо бачить на вакантному місці себе або Мірчу Луческу.

«Я бачу в бухарестському Динамо двох тренерів: Мірча Луческу або я, Йонут Чіріла. Луческу продемонстрував, що він створив команду на «Корвінул Хунедоара». Луческу не був великим ні в Шахтарі, ні в київському Динамо».

Також фахівець розповів, як румунським динамівцям стати чемпіонами. 

«Чудово було б для команди, якби її спонсорувала МВС чи MApN, вони стала б чемпіоном країни з перевагою в десять очок», — цитує тренера портал Gsp.ro.

  • Останнім місцем роботи Мірчі Луческу було київське Динамо, яке він очолював з літа 2020-го року по листопад 2023-го.
  • За цей час разом з киянами  румунський спеціаліст став чемпіоном України, завоював Суперкубок та Кубок країни.
  • Перед роботою у київському клубі Луческу 12 років був головним тренером донецького Шахтаря.
  • На чолі обох українських грандів Мірча Луческу всього виграв 25 трофеїв: дев'ять чемпіонатів України, сім національних Кубків та вісім Суперкубків країни, а також Кубок УЄФА.
  • Луческу також тренував румунські Корвінул, Динамо з Бухаресту та Рапід, італійські Пізу, Брешіа, Реджану та Інтер, турецькі Галатасарай з Бешикташем і російський Зеніт з Санкт-Петербурга.