Джерело повідомило, хто стане новим головою УАФ: відомо претендентів, які могли зайняти посаду

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
1138
0 голосів
Джерело повідомило, хто стане новим головою УАФ: відомо претендентів, які могли зайняти посаду
Андрій Шевченко. Фото: Getty Images
Усе більше і більше джерел повідомляють про те, що новим президентом УАФ стане саме Андрій Шевченко і, як вважається, без Банкової у даній справі не обійшлося.

До виборів президента УАФ ще два місяці, але вже відомо, хто стане новим керівником українського футболу. Потенційних кандидатів небагато, зокрема – серед діючих працівників УАФ:

«Поспілкувався з усіма, бо всі ж мовчать, ніхто не хоче. Чув різні прізвища, їх небагато. Згадують Вадима Костюченка (чинний віцепрезидент УАФ, – прим. СЕ.) , бо зараз УАФ – це він. Він може бути технічним кандидатом».

Відомі також і інші можливі особистості:

«Чув також прізвища дуже несподівані: Артема Гагаріна (віцепрезидент Кривбаса, – прим. СЕ.), Олега Лужного. Чому? Він з'явився у інфопросторі і деякі люди інтерпретують його наративи як спробу увійти в пул функіонерів»

Але, попри серйозність намірів інших відомих людей українського футболу, ім'я нового президента УАФ вже відоме:

«Тільки про одну людину можу сказати, що вона серйозно йшла на цю посаду: вона готувала команду, програму. Це Роман Зозуля, але йому явно дали зрозуміти, що у вищих кабінетах вже все вирішено. Ми всі розуміємо, що Андрій Шевченко – наступний голова УАФ».

В той же час, з приходом екстренера збірної України виникають питання:

«Шевченко приходить, як реформатор, чи як людина, яка гарно їздила на засідання в УЄФА та ФІФА? В Англії, Франції, Іспанії федераціями керують не футболісти, а реально функціонери, які до цього доросли».

Наостанок журналіст Михайло Співаковський у YouTube-програмі ТатоТаке зазначив, що наміри Офіса Президента України просунути Шевченка на керівну посаду українського футболу були давно:

«Я зрозумів, що він буде президентом УАФ, коли йому почали створювати образ функціонера: амбасадор United24, намагання ввести в НОК, і останнє – нині він радник Президента України».

  • У листопаді 2022 року Шевченка було обрано членом НОК, але після суспільного розголосу через обрання членами НОК Нестора Шуфрича та Григорія Суркіса Шевченко відмовився від посади.
  • Півроком раніше екстренер збірної України став першим амбасадором фандрейзинової платформи Президента України Володимира Зеленського United24.
  • У вересні 2023 року Шевченко став позаштатним радником Зеленського.
  • Позачерговий звітно-виборчий конгрес УАФ пройде 25 січня 2024 року.