Одна з держав світу хоче забрати в України кошти за продаж Челсі: в Англії розповіли, хто претендує на гроші

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
519
0 голосів
Одна з держав світу хоче забрати в України кошти за продаж Челсі: в Англії розповіли, хто претендує на гроші
Роман Абрамович і Челсі. Колаж: Daily Mail
Гроші від продажу Челсі російським олігархом Романом Абрамовичем досі не надійшли Україні, як передбачалося раніше. Мало того, їх може отримати Ізраїль.

2,34 мільярда фунтів, за які Роман Абрамович продав Челсі навесні 2022 року, досі не були передані Україні в рамках гуманітарної допомоги, що передбачалося раніше. Кошти продовжують знаходитися на рахунку спеціально створеного фонду.

За даними The Telegraph, Абрамович не хоче, аби гроші витрачалися в межах України через можливу негативну реакцію рф.

Видання зазначає, що на ці кошти претендував Ізраїль після військової агресії із боку угрупування ХАМАС. Джерела, близькі до переговорів висувають тезу, що це була саме ініціатива російського мільярдера, який з 2018 року має ізраїльське громадянство.

Він також пропонував спрямувати ці кошти на допомогу жертвам землетрусу у Туреччині у лютому цього року.

Проте, і Велика Британія, і ЄС наполягають на тому, що усі гроші, отримані з продажу Челсі, в якому виступає вінгер Михайло Мудрик, мають бути витрачені саме на користь України.

Інші джерела The Telegraph повідомили, що Ізраїль сам вів вищевказані дискусії, і Абрамович про них не знав. Однак і тут зазначається, що британський уряд відповів відмовою.

  • Нагадаємо, що Абрамович став президентом Челсі у 2003 році;
  • Він був змушений продати клуб американському бізнесмену Тодду Боелі через санкції, які були накладені після повномасштабного вторгнення рф на територію України.