Ющенку б точно сподобалося: футбольні судді зможуть давати гравцям помаранчеві картки

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
566
0 голосів
Ющенку б точно сподобалося: футбольні судді зможуть давати гравцям помаранчеві картки
Помаранчева картка. Фото: Google
Міжнародна рада футбольних асоціацій (IFAB), що регулює і визначає зміни правил у футболі, готова протестувати тимчасові вилучення в змаганнях елітного рівня.

Міжнародна рада футболу (IFAB) затвердила низку змін у правилах, спрямованих на боротьбу із суперечками з арбітрами, на підставі рекомендацій експертів ради.

Рада пропонує тимчасово вилучати гравців на десять хвилин. Це нововведення називатимуть «помаранчевою карткою» і можуть додати вже в новому сезоні.

Повідомляється, що це використовуватиметься для порушень, які заслуговують більшого покарання, ніж попередження, але недостатні для вилучення, повідомляє The Telegraph.

У приклад застосування такої помаранчевої картки в майбутньому наводять епізод у фіналі Євро-2020, коли Джорджо К’єлліні потягнув за футболку Букайо Сака і зірвав атаку, що призвело лише до жовтої картки.

Також пропонується дозволити спілкуватися з арбітрами тільки капітанам команд, як в регбі.

Крім того, погодили запровадження пояснення суддівських рішень після переглядів відеоповтору. Раніше такий експеримент успішно провела ФІФА – арбітри у мікрофон озвучували свою думку після перегляду VAR.