Карпати та Металіст офіційно визнані правонаступниками старих клубів: деталі рішення ФІФА

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
367
0 голосів
Карпати та Металіст офіційно визнані правонаступниками старих клубів: деталі рішення ФІФА
Карпати - Металіст. Фото: Карпати
У травні-червні цього року ФІФА визнала нові львівські Карпати та харківський Металіст правонаступниками старих клубів, які зникли через фінансові проблеми.

ФІФА офіційно визнала нинішні Металіст і Карпати правонаступниками старих клубів з такими ж назвами. Харківський та львівський клуби будуть зобов’язані виплатити борги своїх попередників.

У травні було рішення щодо Карпат після позову колишнього гравця клубу Крістобаля Маркеса. ФІФА, визнавши новий львівський клуб правонаступником, зобов’язала виплатити іспанцю понад 500 тисяч євро боргу.

У червні ФІФА визнала Металіст спортивним правонаступником старого клубу після позову ексгравця харків’ян Юриці Булята. Але хорвату у виплаті грошової компенсації відмовили через відсутність реєстрації позову по боргу в українських судах.

За аналогічним позовом харківський клуб зобов’язали виплатити 125 тисяч євро Флуміненсе за трансфер Дієго Соузи, який відбувся у 2013 році.

Зазначається, що якщо Металіст та Карпати порушать терміни виплат, то клубам загрожуватиме заборона на підписання нових гравців на строк до погашення повної заборгованості.