«Мені було соромно»: Кварцяний розповів, який гравець ФК Волинь довів його до сліз

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
354
0 голосів
«Мені було соромно»: Кварцяний розповів, який гравець ФК Волинь довів його до сліз
Віталій Кварцяний. Фото: Google
Президент Федерації футболу Волині, культовий тренер луцького одноіменного клубу Віталій Кварцяний, розповів про бразильського легіонера, який найбільше запав йому в душу.

Віталій Кварцяний, розповідаючи про бразильців Волині, особливо виокремив захисника Леонардо Алейшо да Косту (просто Леонардо), розказавши, чому насправді гренадер з-за океану не зумів затриматися в Луцьку надовго.

«Добрішої людини я не зустрічав. Вболівальники від нього кайфували. Але в Леонардо були проблеми зі спиною, тому після року довелося з ним попрощатися. Коли Леонардо йшов, я плакав.

Він отримував у нас 5 тисяч доларів, але гроші його не цікавили. Перед тим, як піти, він підійшов до мене і каже: «Тренер, дайте мені зарплату тисячу, тільки не відпускайте мене». Мені було соромно, що я його не втримав», –  розповів Кварцяний в інтерв'ю «Українському футболу».

  • До повномасштабної війни в Україні Волинь виступала у Першій лізі, однак на новий сезон вирішила не заявлятись і припинила виступи на професіональному рівні у червні 2022 року.
  • Влітку 2023 року Волинь була виключена з ПФЛ, бо не подала заявку про продовження тимчасового призупинення участі у змаганнях сезону 2023/24 та не сплатила членські внески.
  • На рівні української Прем'єр-ліги Волинь востаннє виступала у сезоні 2016/2017 років. 
  • Віталій Кварцяний чотири рази був головним тренером луцької Волині: 1988—1990, 1994—1996, 2001—2011 та в період з 2013 по 2017 рік.
  • Леонардо Алейшо да Коста провів за Волинь 19 поєдинків: п'ять голів.