«Він навіть оком не моргнув»: Кварцяний розповів про зустріч з потенційним інвестором ФК Волинь

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
463
0 голосів
«Він навіть оком не моргнув»: Кварцяний розповів про зустріч з потенційним інвестором ФК Волинь
Віталій Кварцяний. Фото: Google
Президент Федерації футболу Волині, культовий тренер луцького одноіменного клубу Віталій Кварцяний, відверто розповів чи слід чекати на відродження ФК.

Віталій Кварцяний запевнив, що попри відсутність новин в ЗМІ про відродження Волині, він постійно, ледь не щодня, переймається цим питанням.

«Поки я живий, я не залишу спроб відродити ФК Волинь. У Луцьку є завод підшипників. Він належить шведській компанії SKF. На своє 70-річчя я поїхав у Гетеборг на дитячий турнір. 

Там я зустрівся з керівництвом SKF. Ми розмовляли години півтори (із генеральним директором) Він багато не говорив, пригощав нас кавою і слухав». 

Однак, перший візит до потенційних інвесторів вийшов не більше ніж ознайомчим.

«Я йому пояснив, скільки потрібно давати фінансів на команду УПЛ і який має бути бюджет. Він навіть оком не моргнув.

При річному доході SKF у десятки мільярдів доларів – це крапля в морі. Швед зацікавився, але взяв паузу на роздуми. Такі серйозні люди ніколи не поспішають», –  розповів Кварцяний в інтерв'ю «Українському футболу».

  • До повномасштабної війни в Україні Волинь виступала у Першій лізі, однак на новий сезон вирішила не заявлятись і припинила виступи на професіональному рівні у червні 2022 року.
  • Влітку 2023 року Волинь була виключена з ПФЛ, бо не подала заявку про продовження тимчасового призупинення участі у змаганнях сезону 2023/24 та не сплатила членські внески.
  • На рівні української Прем'єр-ліги Волинь востаннє виступала у сезоні 2016/2017 років. 
  • Віталій Кварцяний чотири рази був головним тренером луцької Волині: 1988—1990, 1994—1996, 2001—2011 та в період з 2013 по 2017 рік.