Екс-гравець Металіста загинув на війні: українська футбольна родина зазнала чергової втрати

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
803
0 голосів
Екс-гравець Металіста загинув на війні: українська футбольна родина зазнала чергової втрати
Олександр Гончар. Фото: Бориспільська міська рада
На війні загинув колишній футболіст Металіста, Зорі, Ворскли та інших клубів Олександр Гончар. У березні минулого року він доєднався до лав ЗСУ.

На фронті у віці 43 років загинув колишній футболіст Олександр Гончар.

Українець вступив до лав ЗСУ у березні 2023 року та був солдатом окремої автомобільної бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ.

«За час проходження військової служби зарекомендував себе виключно з позитивної сторони. Функціональні обов’язки виконував відмінно, користувався авторитетом серед колег по службі.

Побратими згадують, що Олександр швидко знайшов спільну мову з усіма, був дуже щирим, відповідальним та дисциплінованим. Він до останнього подиху був вірним військовій присязі та українському народу», – йдеться у повідомленні Бориспільської міської ради.

  • Гравець виступав у Вищій лізі за Прикарпаття, Ворсклу, Борисфен, Металіст, а також за ряд команд Першої та Другої ліг (серед них Зоря та Олександрія).
  • В УПЛ Олександр Гончар відіграв 67 матчів, в яких забив два голи.
  • Найбільше матчів в карʼєрі українець відіграв за Борисфен, де і починав карʼєру: грав за клуб в періоди з 1997 по 2001, з 2002 по 2003 та у сезоні 2004/05

У Олександра залишились дружина, донька та син. Вічна пам’ять.