«Ми маємо рівнятися на цей результат»: Суркіс розповів, що йому найбільше запам’яталося в Динамо

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
447
0 голосів
«Ми маємо рівнятися на цей результат»: Суркіс розповів, що йому найбільше запам’яталося в Динамо
Андрій Шевченко у матчі проти Баварії. Фото: Google
Президент київського Динамо Ігор Суркіс згадав про найвизначніше досягнення столичного гранда у Лізі чемпіонів, коли команда Валерія Лобановського дійшла до півфіналу турніру.

Ігор Суркіс згадав славетний для Динамо сезон 1998/99, коли кияни зупинилися у кроці від фіналу Ліги чемпіонів. Президент столичної команди вважає, що саме на такі досягнення потрібно орієнтуватися і зараз.

«Головна подія – це вихід до півфіналу Ліги чемпіонів за часів роботи Валерія Лобановського. Тоді президентом клубу був мій брат. 

Ми маємо рівнятися на цей результат. Сподіваюся, може, колись нам вдасться це повторити».

Бізнесмен зізнався, що переживає за кожну невдачу Динамо.

«Як я сприймаю невдачі? Кожного разу, коли команда програє чи грає внічию, мені це дуже не подобається, напружуються нерви й хочеться усе залишити. 

Але наступного дня розумієш, що маєш робити свою справу та намагатися досягти кращих результатів».

Суркіс зізнався, що зараз про високі досягнення можна тільки мріяти, адже сильні іноземні футболісти не поїдуть в Україну.

«Це дуже складно, адже сьогодні ми не можемо запросити якісних легіонерів, які б могли грати в такій команді, як київське Динамо, посилити її. 

Ті іноземці, які приходили до нас протягом останнього часу – Вітіньйо, Лонвейк, Перріс – і ті легіонери, які вже були в команді під час війни, роз’їхалися хто куди».

Президент столичної команди розуміє той факт, що вболівальникам не до вподоби сьогоднішні результати киян.

«Так, у нас важкі часи, і я розумію, що вболівальники, м’яко кажучи, не радіють нашим результатам», — сказав Суркіс в інтерв’ю пресслужбі Динамо.

  • У сезоні 1998/99 Динамо зупинилося за крок від вирішального матчу Ліги чемпіонів, поступившись в ½ фіналу після протистояння з Баварією (3:3, 0:1).
  • У чвертьфіналі кияни перемогли дійсного переможця змагань мадридський – Реал 1:1, 2:0.