«Він може вийти на заміну та вистрелити»: Маркевич вибрав джокера збірної України

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
650
0 голосів
«Він може вийти на заміну та вистрелити»: Маркевич вибрав джокера збірної України
Руслан Малиновський. Фото: УАФ
Колишній головний тренер національної збірної України Мирон Маркевич вважає, що півзахисник Дженоа Руслан Малиновський може бути корисним для синьо-жовтих у матчі кваліфікації до Євро-2024 з Італією.

Головний тренер Карпат Мирон Маркевич, який раніше очолював збірну України, в інтерв’ю сайту sport-express.ua запевнив, що коуч синьо-жовтих Сергій Ребров не пожалкує про виклик до команди хавбека Дженоа Руслана Малиновського для участі у грі проти Італії у відборі до Євро-2024.

«Малиновський –  перевірений роками й матчами гравець. Він може вийти на заміну, а скоріш за все так і буде, та вистрелити в будь-який момент. Руслану не треба багато часу, щоб увійти в гру, щоб видати пас через півполя чи забити з далекої дистанції, як він уміє та не раз це робив».

На думку експерта, в плюс збірній може зіграти хороше знання Малиновським італійського футболу.

«Тим більше хто-хто, а Малиновський відмінно знає Італію, їх гравців. Він стільки років в Серії А вже грає. Так, нині він не дуже добре грає у своєму клубу, але це нічого не значить. Малиновський – футболіст високого рівня», – заявив Маркевич.

  • Маркевич очолював збірну України у 2010 році (три перемоги, одна нічия);
  • Малиновський в цьому сезоні провів за Дженоа 11 матчів, у яких відзначився двома гольовими передачами;
  • Раніше він з 2019 по 2023 рр. виступав у Серії А за Аталанту (143 матчі, 30 голів, 28 асистів);
  • Поєдинок Україна – Італія відбудеться у понеділок, 20 листопада. Гра розпочнеться о 21:45 за київським часом;
  • Синьо-жовтим для виходу на Євро напряму потрібна виключно перемога. В іншому випадку доведеться пробиватися на форум через стикові ігри.