«Ці випадки не однакові»: журналіст розповів чи варто боятись команді Мудрика санкцій після покарання Евертона

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
243
0 голосів
«Ці випадки не однакові»: журналіст розповів чи варто боятись команді Мудрика санкцій після покарання Евертона
Михайло Мудрик. Фото: Челсі
Журналіст The Athletic Девід Орнштейн розповів про те, що може означати для Челсі і Манчестер Сіті зняття 10 очок з Евертона в турнірній таблиці Прем'єр-ліги.

Відомий англійський журналіст Девід Орнштейн розповів про ситуацію із розслідуванням справ щодо порушення правил ФФП зі сторони Челсі та Манчестер Сіті:

«Перше, на що слід звернути увагу, – це те, що ці випадки не однакові. І звинувачення Манчестер Сіті, і звинувачення Челсі відрізняються від одного звинувачення Евертона. Можна сказати, що справа «ірисок» була досить простою, в тому сенсі, що вони, як вважається, порушили допустимі межі фінансових втрат.

Нам не пояснили, що відбувається у справі Сіті. Багато з цих звинувачень повторюються з сезону в сезон, тож це не обов'язково 115 звинувачень. Їхня кількість менша. Манчестер оскаржує і рішуче заперечує ці звинувачення, тому немає жодної гарантії, що ці дві справи розглядатимуться однаково», – заявив журналіст The Athletic.

2024 рік може стати «визначальним» у справі Манчестер Сіті, хоча поки що немає офіційних даних про те, коли буде розглянуто цю справу, повідомляє The Athletic.

Зазначимо, що Евертон у поточній турнірній таблиці АПЛ опустився на 19-те місце з чотирьма очками. До цього «іриски» йшли 14-ми.

Нагадаємо, що Манчестер Сіті у лютому цього року було пред'явлено 115 звинувачень, пов'язаних із передбачуваними фіктивними спонсорськими виплатами на початку 2010-х років, які, ймовірно, здійснювали самі власники клубу.

Челсі перебуває під слідством через приховані платежі в кілька десятків мільйонів фунтів, які проходили через офшори колишнього власника Романа Абрамовича.