«Не вмієш працювати — забирайся!»: екстренер московського Спартака згадав, як його виручив Лобановський

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
293
0 голосів
«Не вмієш працювати — забирайся!»: екстренер московського Спартака згадав, як його виручив Лобановський
Олег Романцев та Валерій Лобановський. Фото: Google
Колишній головний тренер московського Спартака Олег Романцев розповів, як став жертвою журналіста, а екснаставник київського Динамо Валерій Лобановський заступився за нього.

Олег Романцев розповів, що домовився з журналістом про інтерв’ю з футболістом Спартака, але попередив, що після обіду гравці відпочивають і він має почекати. Але представник ЗМІ не послухався і в результаті наставник москвичів вигнав його з бази.

«Спускаюся вниз, а журналіста немає. Пішов до такого-то гравця. Заходжу в номер — вони там чай п’ють, базікають. Я кажу журналісту: «Ти ж мені обіцяв». — «Ну що я, чекати буду?».

Коротше, я його вигнав і сказав, щоб більше на базу не пускали. Але ж він із нами навіть в автобусі їздив».

Після тієї ситуації журналіст почав приходити на усі пресконференції та надокучати Романцеву питаннями про відставку, хоча Спартак лідирував у чемпіонаті росії.

«І після кожної гри, навіть нічийної, сідав у перший ряд і починав: «Не хочете піти у відставку?» Хоча ми чемпіони, йдемо на першому місці. Одного разу обіграли Торпедо 2:0, четверта перемога поспіль.

Виходжу зі стадіону, дивлюся — 20−30 людей стоять. Раптом вони починають: «Романцев, коли буде великий рахунок?», «Не вмієш працювати — забирайся!».

Після фіаско у грі з Динамо журналіст знову почав питати про відставку Романцева, але за росіянина заступився Лобановський.

«І мене дуже виручив Валерій Васильович Лобановський. На Кубку Співдружності вперше за довгий час програли київському Динамо в «Олімпійському». Цей, звісно, сидить попереду і як завжди питає про відставку. 

Я вже хотів зірватися, але тут Лобановський вступає: «Я відповім. Ви можете любити Романцева, можете не любити, але не поважати його ми вам не дозволимо», — наводить слова Романцева Sports.ru.

  • Лобановський очолював Динамо тричі: 1973-1982, 1984-1990, 1997-2002.
  • Валерій Васильович з Динамо став володарем 31 трофея.
  • Метр входить до рейтингів найкращих тренерів в історії за версією World Soccer, France Football, FourFourTwo та ESPN.