«У Криму для мене було зелене світло»: найкращий бомбардир УПЛ розповів, як його поважали працівники ДАІ

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
262
0 голосів
«У Криму для мене було зелене світло»: найкращий бомбардир УПЛ розповів, як його поважали працівники ДАІ
Олександр Ковпак. Фото: ФК ЛНЗ
За словами Олександра Ковпака, кримська міліція до окупації півострова дуже любила футбол, тому і гравців команд у більшості випадків пробачали.

Найкращий бомбардир УПЛ сезону 2008/2009 в складі сімферопольської Таврії Олександр Ковпак у ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» розповів про взаємовідносини з кримською тоді ще міліцією до окупації півострова.

За спогадами Ковпака, з правоохоронцями в нього відносини були чудові:

«У Криму у мирний час для мене було зелене світло. У ДАІ дуже любили футбол. У Севастополя начальником був, пам'ятаю, Олег Нікулін, у Сімферополі ‒ Олександр Климчук. Усі дуже любили футбол. 

Можна було зателефонувати, якщо мент якийсь щось починає. Потім із такими обличчями відпускали, що боляче за них було. Всі знали, і дехто впізнавав. Щоб я штраф заплатив за перевищення ‒ такого взагалі не було».

Допомагав також і один з важливих атрибутів того часу:

«Тоді ще візитні картки були, а на ній ‒ номер телефону і підпис. Начальники, полковники, підполковники. Одного разу вийняв показати, потім дивлюся, наче не ту дістав. А даішник каже – «Нормально, це теж не остання людина, щасливої дороги».

Мене помічник тренера безпосередньо із начальником Сімферополя знайомив: «Саня, поїхали, познайомлю». Футболку взяв, поїхали. Той каже – «Саню, давай, ми за вас».

Як зазначив Ковпак, допомагали також і результати команди:

«Люди вболівали. Таврія за Фоменка піднялася. І в Кубку Інтертото зіграли, до французького Ренна дійшли (1:0, 0:1, 9:10 по пенальті). З Байєром грали».

  • У Таврії Ковпак виступав з 2005 по 2011 роки.
  • Провів за сімферопольську команду 177 матчів, у яких забив 53 голи, віддав сім асистів.
  • У сезоні 2013/2014 Ковпак також був гравцем Севастополя. За даний колектив він зіграв 31 гру, забив дев'ять м'ячів та віддав дві результативних передачі.
  • Після завершення сезону 2013/2014 та окупації півострова усі кримські клуби припинили існування.
  • Лише Таврія відродилася в 2016 році на Херсонщині, виступаючи в другій лізі України.
  • Вдруге команда зникла з футбольної мапи України після початку повномасштабного вторгнення рф.