«Від Міші більше нервів було, ніж користі»: ексодноклубник вінгера Челсі розповів про поведінку Мудрика

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
2352
0 голосів
«Від Міші більше нервів було, ніж користі»: ексодноклубник вінгера Челсі розповів про поведінку Мудрика
Михайло Мудрик в складі київського Арсеналу. Фото: ФК Арсенал-Київ
В молодому віці Михайло Мудрик створював чимало клопоту своїм одноклубникам, але, за словами Олександра Ковпака, ще тоді вінгер додатково працював над собою поза тренуваннями.

Колишній форвард Таврії та київського Арсеналу Олександр Ковпак у ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» поділився спогадами про перші кроки Михайла Мудрика в УПЛ.

Разом вони виступали в столичній команді в сезоні 2018/2019 і тоді внігер створював чимало клопоту:

«Він у Арсеналі ще не сформований був, 18 років. Від Міші на той час більше нервів було, ніж користі. В хорошому сенсі. Він тоді себе ліпив. Мудрик був протестантом проти всіх».

Відомо, що нині в Челсі Мудрик займається не тільки разом з командою, але і персонально. Це в нього ще з відносно молодого віку:

«Йому кажуть: це не можна, а він це робить. Кажуть: сьогодні передігрова – 50 хвилин, потім ідемо всі вечеряти. Після вечері йдемо, а там якийсь силует. Це він обводить фішки. Бачите, людина всього сама досягла».

Здібності Михайла, за словами Ковпака, було видно ще тоді:

«Він ще більш у дитячий футбол грав. Це ще не дорослий, котрий за очки, за фінанси. Йому щось кажуть ‒ Міша міг так цікаво брови насупити, не згоден. Але талант було видно одразу».

Також форвард зізнався, що досвідчені одноклубники допомагали Мудрику розкрити його здібності, в тому числі він та грузинський опорник Джаба Ліпартія, який також тоді виступав у Арсеналі:

«Ми з Ліпартією були найбільш дорослими. Підказували: «Міша, у тебе фантастична швидкість, удар колосальний, користуйся цим. Тікі-таку свою прибирай». Іноді прислухався, щось виходило. Талант було видно, чекали, коли виросте. «Шахта» дочекалася, молодці. Продали Мудрика за фантастичну суму».

  • В київському Арсеналі Мудрик зіграв другу половину сезону 2018/19, де взяв участь у десяти поєдинках команди в УПЛ, результативними діями не відзначився.
  • За підсумком того сезону столичний клуб вилетів з Прем'єр-ліги, а влітку 2019 року припинив своє існування.
  • Ковпак ж був гравцем Арсеналу в 2011-2013 роках, а також за відроджений колектив у другій половині сезону 2018/19.
  • Загалом за київську команду форвард провів 71 матч в усіх турнірах, забив 17 голів та віддав шість асистів.