«Для Суркіса це був шок»: Циганик поспілкувався з Луческу про його скандальне інтерв’ю російським ЗМІ

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
719
0 голосів
«Для Суркіса це був шок»: Циганик поспілкувався з Луческу про його скандальне інтерв’ю російським ЗМІ
Мірча Луческу та Ігор Суркіс. Фото: ФК Динамо
Відомий український футбольний журналіст Ігор Циганик поділився інформацією про скандальне інтерв’ю колишнього головного тренера київського Динамо Мірчі Луческу російським ЗМІ.

Ігор Циганик заявив, що був обурений інтерв’ю, яке опублікували російські журналісти, адже Мірча Луческу дуже тепло відносився до України.

«Він неодноразово говорив, що для нього Україна – це другий дім. Пояснював, що він не поїхав звідси, бо йому було добре тут певний час. Що він мав запрошення, але Мірча хотів залишитися з цією молодою командою Динамо».

Журналіст розповів, що розмовляв про скандальну ситуацію з румунським фахівцем і той запевнив, що ЗМІ рф брешуть.

«Після того інтерв'ю Луческу мені зателефонував, і ми з ним дуже довго розмовляли. У мене виникали такі ж питання, як і у вас. Що це було? 

І він мені відверто сказав, що журналісти просто набрехали. Що він говорив із цими російськими інтерв'юерами про одне, а вони видали все зовсім по-іншому».

Луческу заявив Циганику, що ніколи не буде працювати у країні-терористі.

«Він би ніколи не повернувся до Росії і не працював там. Луческу також казав їм, що Росія - це агресор. Просто там дали те, що зручно. 

А що незручно – ні. Я запитав Луческу, а навіщо було взагалі спілкуватися з російськими журналістами? Він сказав, що більше ніколи не розмовлятиме з ними».

Також журналіст сказав, що президент киян Ігор Суркіс був шокований інтерв’ю.

«Після всього цього я говорив ще й із Ігорем Суркісом. Він сказав, що для нього це був шок. Вони завжди спілкувалися з Луческу, і Мірча завжди казав, що Росія – це агресор, і війна – це неправильно». 

Коментатор відзначив, що колишній наставник Динамо зробив усе вірно, коли миттєво відреагував на брехливу інформацію росіян.

«Це інтерв'ю трохи наклало тінь на Луческу. Але треба віддати належне – він одразу вийшов і видав свою позицію. Що це вся брехня», — сказав Циганик в ефірі авторського шоу на ютубі. 

  • Останнім місцем роботи Мірчі Луческу було київське Динамо, яке він очолював з літа 2020 року по листопад 2023-го.
  • За цей час разом з киянами  румунський спеціаліст став чемпіоном України, завоював Суперкубок та Кубок країни.
  • Перед роботою у київському клубі Луческу 12 років був головним тренером донецького Шахтаря.
  • На чолі обох українських грандів Мірча Луческу всього виграв 25 трофеїв: дев'ять чемпіонатів України, сім національних Кубків та вісім Суперкубків країни, а також Кубок УЄФА.
  • Окрім Динамо та Шахтаря, Луческу також тренував румунські Корвінул, Динамо з Бухаресту та Рапід, італійські Пізу, Брешіа, Реджану та Інтер, турецькі Галатасарай і Бешикташ, а також російський Зеніт з Санкт-Петербурга.