Справа Павелка: джерело повідомило, що прокурори закінчили розслідування розкрадання коштів УАФ

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
240
0 голосів
Справа Павелка: джерело повідомило, що прокурори закінчили розслідування розкрадання коштів УАФ
Андрій Павелко. Фото: УАФ
Правоохоронці завершили досудове розслідування впровадження відносно керівництва УАФ. Тепер матеріали справи вивчають адвокати, як швидко це станеться – поки невідомо.

Прокурори Офісу Генерального прокурора України закінчили досудове розслідування кримінального впровадження щодо президента УАФ Андрія Павелка та генерального секретаря асоціації Юрія Запісоцького.

Посадовців звинувачують у заволодінні коштами УАФ у розмірі 30 мільйонів гривень з подальшою легалізацією частини грошей, здобутих злочинним шляхом, у розмірі понад 15 мільйонів гривень.

Як повідомило джерело порталу «Українська правда», справа налічує більше ста томів і спрогнозувати, як швидко адвокати підозрюваних можуть ознайомитися з матеріалами впровадження, до яких стороні захисту надано доступ, наразі важко.

  • Нагадаємо, що в листопаді 2022 року Павелко та Запісоцький отримали підозри у даній справі, а згодом їм було обраний запобіжний захід – утримання під вартою з можливістю внесення застави.
  • Застава у розмірі 9,9 мільйонів гривень було внесено, але в червні 2023 року Шевченківський районний суд Львова відправив Павелка під варту.
  • Обидва посадовці нині відсторонені від своїх посад в УАФ, а Павелко лишається в СІЗО до 23 листопада.
  • Раніше повідомлялося, що клуби УПЛ вимагають від асоціації скликати позачерговий звітно-виборчий конгрес УАФ.
  • До них також долучилася більшість обласних асоціацій футболу, які входять до структури УАФ.