«Я не хочу залишати Україну ворогом»: Луческу прокоментував своє скандальне інтерв'ю російським ЗМІ

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1372
0 голосів
«Я не хочу залишати Україну ворогом»: Луческу прокоментував своє скандальне інтерв'ю російським ЗМІ
Мірча Луческу. Фото: ФК Динамо
Колишній головний тренер київського Динамо Мірча Луческу спробував пояснити своє інтерв'ю пропагандиським ЗМІ з РФ, де зокрема назвав війну в Україні «ситуацією».

Мірча Луческу не став спростовувати, що мав розмову з російськими журналістами, але сказав, що його слова перекрутили і дописали за нього те, чого він не казав.

«Я не хочу залишати Україну ворогом. Я був єдиним іноземним тренером, який не залишив Україну під час війни, я був із Динамо та країною весь цей час.

У моєму останньому інтерв'ю ми розмовляли виключно про футбол, а всі інші питання та відповіді – про війну та політику – журналісти вже додумали за мене. Запам'ятайте мене як людину, яка любить Україну!».

Також Луческу категорично спростував всі інсинуації на тему того, що він може продовжити тренерську кар’єру на росії.

«Ще раз хочу сказати – я ніколи не повернуся працювати до росії. Після того, що я побачив на власні очі в Україні, це взагалі не обговорюється. Росія - це тероризм, це смерть і біль.

Ця країна забрала у мене другий будинок – Донецьк. І хотіла забрати третій – Київ», –  сказав Луческу в інтерв'ю Sport Arena.

  • Останнім місцем роботи Мірчі Луческу було київське Динамо, яке він очолював з літа 2020 року по листопад 2023-го.
  • За цей час разом з киянами  румунський спеціаліст став чемпіоном України, завоював Суперкубок та Кубок країни.
  • Перед роботою у київському клубі Луческу 12 років був головним тренером донецького Шахтаря.
  • На чолі обох українських грандів Мірча Луческу всього виграв 25 трофеїв: дев'ять чемпіонатів України, сім національних Кубків та вісім Суперкубків країни, а також Кубок УЄФА.
  • Окрім Динамо та Шахтаря, Луческу також тренував румунські Корвінул, Динамо з Бухаресту та Рапід, італійські Пізу, Брешіа, Реджану та Інтер, турецькі Галатасарай і Бешикташ, а також російський Зеніт з Санкт-Петербурга.