«Я боявся за свою родину»: Степаненко згадав про перший день повномасштабного вторгнення

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
539
0 голосів
«Я боявся за свою родину»: Степаненко згадав про перший день повномасштабного вторгнення
Тарас Степаненко, фото: Google
Півзахисник Шахтаря Тарас Степаненко розповів, як зустрів повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Тарас Степаненко згадав про початок повномасштабного вторгнення.

«Я ніколи не забуду день, коли відбулося вторгнення. Я прокинувся о 5:30 ранку, моя дружина сказала, що почалася війна. Я думав, що це неможливо, але це було в новинах. Тоді ми почали отримувати повідомлення від родичів, друзів. Частину Києва окупували російські війська, а з того боку столиці, де був наш дім, наближалися безпілотники.

Ми з дружиною взяли трьох синів і пішли в підвал. Пробули ми там три дні. Як футболіст ти звик мати справу з тиском – але ця ситуація була не тиском, це був страх. Я боявся за свою родину. Як я можу захистити своїх синів? Як я можу захистити свою дружину? Якби російські війська прийшли до мене додому, я не знаю, які б у них були думки і на що вони були б здатні»,  сказав Степаненко в коментарі для FIFPRO. 

  • Раніше Степаненко висловився про відставку Мірчі Луческу з Динамо та розповів, як тренер допоміг йому після початку війни.
  • Степаненко і тренер воротарів Андрій Пятов відвідали захисника України Віталія Шумея в Університетському госпіталі Інститут Гуттманна в Барселоні.