Травма Сікана у матчі з Барселоною: спортивний лікар описав характер пошкодження та назвав терміни відновлення

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
1744
0 голосів
Травма Сікана у матчі з Барселоною: спортивний лікар описав характер пошкодження та назвав терміни відновлення
Данило Сікан та Жоау Канселу. Фото: ФК Шахтар
В поєдинку четвертого туру групового етапу Ліги чемпіонів донецький Шахтар переграв Барселону (1:0). Головний герой гри, автор голу Данило Сікан покинув поле на 62 хвилині гри через травму. 

Спортивний лікар Дмитро Бабелюк, коментуючи поєдинок четвертого туру групового етапу Ліги чемпіонів між донецьким  Шахтарем та іспанською Барселоною (1:0), перш за все звернув свій професійний погляд на пошкодження форварда «гірників» Данила Сікана, через яке він не зміг дограти поєдинок до фінального свистка.

«Це точно не вивих, не перелом ключиці, не критичні проблеми. За місцем травми та механізмом, скоріш за все, гравець ушкодив акроміо-ключичне зʼєднання (AC joint). 

Це невеликий суглоб, який зʼєднує між собою ключицю та лопатку і є критичним для руху руки у плечі». 

Озвучив спеціаліст і орієнтовні строки відновлення головного голеадора Шахтаря.

«Дуже болюча травма, яка значно обмежує рухи, але дуже рідко вимагає оперативного втручання.

Скоріш за все, гравець пропустить декілька тижнів, але зможе зіграти до зимової паузи», – написав Бабелюк в своєму телеграм-каналі.

  • Після перемоги над Барселоною Шахтар має в своєму активі шість очок та посідає третій щабель в турнірній таблиці групи Н. 
  • В наступній грі в ЛЧ команда Маріно Пушича на умовно домашньому полі в німецькому Гамбурзі, прийматиме бельгійський Антверпен. Поєдинок заплановано на 28 листопада. Початок гри о 19:45.