Організатор премії «Золотий м’яч» вибачився перед Бєлановим: легенда Динамо відреагував, згадавши Блохіна

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
2614
0 голосів
Організатор премії «Золотий м’яч» вибачився перед Бєлановим: легенда Динамо відреагував, згадавши Блохіна
Ігор Бєланов. Фото: Google
Колишній півзахисник київського Динамо Ігор Бєланов розповів, що France Football вибачився перед ним за помилку, коли назвав володарем «Золотого м’яча» 1986 року Гарі Лінекера.

У понеділок, 30 жовтня, Ліонель Мессі став володарем свого вже восьмого «Золотого м'яча»

Проте на церемонії нагородження стався курйозний епізод. Під час вручення Ерлінгу Холанду нагороди Герда Мюллера на сцені з'явився Гарі Лінекер і на офіційному акаунті «Золотого м'яча» в мережі твіттер його представили, як володаря нагороди 1986 року. Але тоді трофей дістався Ігорю Бєланову.

Справжній володар призу 1986 року відреагував на інцидент та зажадав пояснень від France Football.

Сьогодні, 7 листопада, Бєланов заявив, що видання вибачилося перед ним та запросило на наступну церемонію вручення нагороди.

«Головний редактор видання France Football Вінсент Гарсія відреагував на інцидент, який стався під час трансляції церемонії нагородження премії «Золотий м’яч»-2023.

Зв’язався з пресслужбою, вибачився за неприпустиму помилку організаторів, в результаті якої на офіційному акаунті «Ballon d’Or» у твіттері Гарі Лінекера протитрували володарем «ЗМ»-1986. І запросив на церемонію нагородження «Золотого м’яча»-2024».

Легенда Динамо зазначив, що наступного року має намір приїхати з Олегом Блохіним та поширювати світом правду про війну в Україні.

«Готовий наступного року приїхати разом із найкращим футболістом 1975 року Олегом Володимировичем Блохіним та використати можливість участі у церемонії нагородження майбутнього володаря «Золотого м’яча» для того, щоб донести до світу правду про Україну та українську позицію», — написав ексфутболіст у фейсбуці. 

  • Бразильський форвард мадридського Реала  Вінісіус Жуніор отримав нагороду «Сократес Трофі» за благодійність. 
  • Англійський нападник «вершкових» Джуд Беллінгем став переможцем у голосуванні за найкращого молодого гравця 2023 року, отримавши нагороду «Копа Трофі».
  • Норвезького нападника Манчестер Сіті Ерлінга Голанда було визнано найкращим форвардом 2023 року.
  • Голкіпер національної збірної Аргентини та англійської Астон Вілли Еміліано Мартінес отримав нагороду найкращого голкіпера.