Рішення президента Шахтаря: журналіст розкрив деталі звільнення Ван Леувена

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
554
0 голосів
Рішення президента Шахтаря: журналіст розкрив деталі звільнення Ван Леувена
Рінат Ахметов. Фото: Google
Звільнити Патріка Ван Леувена з посади головного тренера донецького Шахтаря, так само як і перед цим призначити – рішення президента команди Ріната Ахметова.

Ігор Бурбас повідомив, що рішення про звільнення Патріка Ван Леувена ухвалив президент клубу Рінат Ахметов.

«Звільнити Патріка Ван Леувена, так само як і перед цим призначити – це рішення Ріната Ахметова. Цей тренер був саме його креатурою, ніяк не гендиректора чи спортдиректора. Їхня роль була здобути його з Зорі і все.

Зараз президент Шахтаря ухвалив нове рішення. Десь на емоціях. Але воно визрівало вже кілька тижнів. Головна причина - не стільки в результатах, скільки в негативному мікрокліматі в роздягальні», – написав Бурбас у своєму телеграм-каналі.

Колишній журналіст також зазначив, що доступних кваліфікованих тренерів для Шахтаря зараз неможливо знайти на ринку, бо не кожен поїде в Україну. Тому поки триватимуть пошуки, команду до наступних матчів готуватиме Дарійо Срна.

Джерело також повідомляє, що якщо буде результат – хорват залишиться надовше, але поки він розглядається як тимчасовий наставник.

  • Зазначимо, що Патрік Ван Леувен очолив «гірників» у липні 2023 року, підписавши контракт на два роки. За цей час команда під його керівництвом провела 12 офіційних поєдинків.
  • Шахтар на даний момент посідає третє місце в УПЛ, пропустивши вперед Полісся та Кривбас.
  • До Патріка Ван Леувена Шахтар очолював Ігор Йовічевич, з яким «гірники» стали чемпіонами України в сезоні 2022/23.