«Матчі Шахтаря викликають тривогу»: легенда «гірників» назвав головні проблеми команди ван Леувена

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
849
0 голосів
«Матчі Шахтаря викликають тривогу»: легенда «гірників» назвав головні проблеми команди ван Леувена
Футболісти Шахтаря. Фото: Шахтар
Колишній захисник Шахтаря Олександр Сопко висловив занепокоєння з приводу поточної гри «гірників», адже, за словами експерта, в донецької команди спостерігається криза.

Колишній захисник Шахтаря Олександр Сопко прокоментував поточну форму донецької команди. За словами експерта, останні поєдинки «гірників» його, м’яко кажучи не вражають:

«Матчі Шахтаря викликають тривогу та певне розчарування. А ще – розуміння, що якнайшвидше потрібно щось робити. Адже є усі ознаки кризи в команді».

Сопко також аргументував свою думку:

«Це і втрата ігрового тонусу більшості футболістів та падіння рівня їхньої майстерності. Це і робота в обороні – командна та індивідуальна. Це слабка функціональна готовність – команда не може по ходу матчів підтримувати високий темп та інтенсивність».

Також він поділився думкою про те, хто у цьому винен, зазначивши, що це проблема не одного тренера:

«У клубу відбулася зміна вектору та самої футбольної філософії. Той футбол, який команда демонструвала останні роки ще з часів Каштру – це футбол, який не мав жодної перспективи. Такий футбол не тільки не привабливий, він взагалі вже пішов у минуле».

Наостанок у коментарі Telegram-каналу УПЛ ТБ Сопко розповів, як з такою грою Ігорю Йовічевичу минулого сезону вдалося виграти чемпіонат з Шахтарем:

«Є прислів’я: «Не треба ремонтувати те, що працює». Він так і зробив. Результат був, гри не було, але не було і перспектив подальшого розвитку з точки зору гри».

  • Сопко представляв Шахтар у 1981-1990 роках, провів за «гірників» 251 матч у чемпіонаті СРСР, вигравав кубок даної країни.
  • Попри невпевнену гру, Шахтар продовжує лідирувати в чемпіонаті, маючи в своєму активі 18 очок.
  • 4 жовтня «гірники» проведуть виїзну гру Ліги чемпіонів проти Антверпена.