Жіноча збірна України програла у першому матчі Ліги націй: наша команда поступилася Сербії

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
650
0 голосів
Жіноча збірна України програла у першому матчі Ліги націй: наша команда поступилася Сербії
Фото: Google
Відбувся поєдинок першого туру жіночої Ліги націй Україна – Сербія. Гра пройшла в польському містечку Старогард-Ґданський на міському стадіоні імені Казімежа Дейни.

Жіноча збірна України розпочала виступи у жіночій Лізі націй УЄФА. У першому матчі українки програли Сербії.

Україна відкрила рахунок на 20-й хвілині, відзначилась Ольга Овдійчук. Сербія зрівняла рахунок на 64-й хвилині, а на 79-й змогла вийти уперед. Матч так і закінчився – 1:2.

Новий європейський відбір національна жіноча збірна розпочала під орудою нового наставника – Володимира Пятенко. 31 серпня добіг до свого завершення термін дії контракту іспанського фахівця Луїса Кортеса.

Наша команда у груповому етапі змагається з командами Польщі, Сербії та Греції.

Жінки. Ліга націй УЄФА. Груповий етап. Ліга B. Перший тур.

Україна – Сербія – 1:2

Голи: Овдійчук, 20 – Чанкович, 64, Дам'янович, 79.

  • Згідно з рейтингом збірних команди поділені на ліги A, B і C. У найвищих двох грають по 16 команд: чотири групи по чотири збірні. Решта країн змагаються в лізі C. Кожна команда грає по два матчі проти суперниць у групі.
  • За підсумком групових матчів буде визначено чотири найкращі команди ліги A (переможниці кожної з груп), які зіграють у фінальній частині турніру та боротимуться за титул. Переможниці ліг B і C підвищаться в дивізіоні, а найгірші команди понизяться або боротимуться за збереження місця, залежно від результатів.
  • Перед стартом у Лізі націй в.о. головного тренера збірної України Володимир Пятенко поділився емоціями від перших зборів, а також розповів про очікування від виступів у турнірі.
  • Матч другого туру Польща – Україна відбудеться 26 вересня (початок о 19:00 за київським часом). Прийматиме його Міський стадіон у Гдині.