Степаненко потрапив у мовний скандал: деталі непорозуміння між гравцем та фанатами Порту

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
746
0 голосів
Степаненко потрапив у мовний скандал: деталі непорозуміння між гравцем та фанатами Порту
Тарас Степаненко. Фото: Шахтар
Тарас Степаненко потрапив до неприємної історії напередодні матчу Ліги чемпіонів – через непорозуміння фанати Порту звинуватили гравця у неповазі до їхньої команди.

У португальській пресі виплив коментар Тараса Степаненка щодо підсумків жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів, даний місяць тому. У ньому гравець нібито сказав, що «з Порту легко гратиметься». Це викликало масове обурення уболівальників португальської команди.

На передматчевій прес-конференції Тарас Степаненко розповів, що мав на увазі тоді:

«Я відповів українською мовою, потім це переклали англійською, а далі – португальською. А вранці я прокинувся і побачив багато образливих повідомлень в Instagram. Я вважаю, що вболівальники Порту просто захищали свою команду, мені це сподобалося. Це дійсно просто непорозуміння».

Півзахисник донецького Шахтаря розповів, що поважає та захоплюється португальським футболом:

«Протягом своєї кар'єри я грав проти Порту, Бенфіки та Браги. Це дуже сильні команди. Порту має багато технічних гравців, має дуже досвідчених гравців, як Пепе, якому 40 років. Звичайно, ми поважаємо вас, але прагнемо грати у свій футбол і показати чудовий виступ для нашої країни та наших людей».

  • Зазначимо, що матч між Шахтарем та Порту пройде 19 вересня о 22:00 за київським часом на «Фолькспаркштадіоні» у німецькому Гамбурзі.
  • Останній раз команди зустрічались також на груповій стадії ЛЧ в сезоні 2014/2015 років. Поєдинок другого туру у Львові завершився з рахунком 2:2, шостого туру в Порту – 1:1.