Шахтар не має шансів на вихід в плей-оф Ліги чемпіонів: прогноз суперкомпʼютера Opta на основний етап турніру

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
610
0 голосів
Шахтар не має шансів на вихід в плей-оф Ліги чемпіонів: прогноз суперкомпʼютера Opta на основний етап турніру
Ліга чемпіонів. Фото: Google
Суперкомп'ютер Opta Analyst спрогнозував шанси клубів виграти Лігу чемпіонів 2024/25, виходячи з атакуючих та захисних якостей кожної з команд.

29 серпня відбулося жеребкування основного раунду Ліги чемпіонів 2024/25. Донецький Шахтар, який є єдиним представником України у турнірі, дізнався своїх опонентів.

Суперниками донеччан стали Баварія, Боруссія Дортмунд, Арсенал, Аталанта, ПСВ, Янг Бойз, Брест та Болонья.

Суперкомп'ютер від Opta завдяки своїм алгоритмам спрогнозував переможця Ліги чемпіонів сезону 2024/25.

Фаворитом є Манчестер Сіті, шанси на його перемогу оцінюються в 25,4%. Другим йде Реал, а третім Інтер – 18,2% та 10,9% відповідно.

Opta вважає, що Шахтар не має шансів на перемогу в Лізі чемпіонів, вихід «гірників» до 1/8 фіналу оцінюється в 3,9% (34 місце з 36) та 0,7% – на вихід до чвертьфіналу.

Нагадаємо, що вісім найкращих команд етапу ліги автоматично потраплять до 1/8 фіналу, тоді як команди, які посядуть місця з дев'ятого по 24, змагатимуться в стикових матчах, щоб забезпечити собі участь в 1/8 фіналу.

УЄФА нарешті представила свої радикальні реформи євротурнірів. Що чекає на нас з наступного сезону – маразм чи феєрія та як ці зміни стосуватимуться українських клубів – в матеріалі «УФ».