У Луческу стався перший великий скандал в збірній Румунії: екстренер Динамо не виніс такого ставлення до себе

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
4946
4 голоси
У Луческу стався перший великий скандал в збірній Румунії: екстренер Динамо не виніс такого ставлення до себе
Мірча Луческу. Фото: GSP
Колишній головний тренер Шахтаря та Динамо Мірча Луческу, який нині очолює національну збірну Румунії, потрапив в скандал по ходу вересневих матчів Ліги націй.

Мірча Луческу на чолі збірної Румунії успішно стартував у Лізі С Ліги націй, здобувши дві перемоги над Косово (3:0) та над Литвою (3:1), однак у таборі команди не обійшлося без скандалу.

Все через конфлікт з нападником турецького Бодрума Георге Пушкашем, який у першому матчі проти косоварів зіграв лише вісім хвилин, а потім не потрапив до заявки на наступний поєдинок з литовцями.

За словами журналіста Дечебала Радулеску, Пушкаш був незадоволений тим, що не потрапив до списку з 23-х гравців, після чого заявив Луческу, що не залишиться у збірній.

«Пушкаш, дізнавшись, що він буде на трибунах, сказав: «Я забираю свої речі та йду». Мірча відповів йому: «Їдь, якщо хочеш їхати, їдь додому». І саме тому він вирішив [більше] не викликати його до збірної», – розповів Радулеску виданню Digi Sport.

  • Зазначимо, що Пушкаш провів за збірну Румунії 44 матчі, у яких забив 11 голів та оформив чотири результативні передачі;
  • Команда Луческу нині очолює свою групу у Лізі націй;
  • В Україні коуч з 2004 по 2016 рр. тренував Шахтар, а з 2020 по 2023 рр. – Динамо. З «гірниками» він завоював 22 трофеї, включаючи Кубок УЄФА-2008/09, а з киянами виграв три титули.