Луческу підстелить собі соломки: хитрий екстренер Шахтаря і Динамо може достроково залишити збірну Румунії

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
371
1 голос
Луческу підстелить собі соломки: хитрий екстренер Шахтаря і Динамо може достроково залишити збірну Румунії
Мірча Луческу. Фото: Getty Images
Колишній головний тренер київського Динамо та донецького Шахтаря Мірча Луческу може покинути збірну Румунії вже після завершення основної стадії Ліги націй 2024/25.

Мірча Луческу, який тільки 6 серпня очолив національну збірну Румунії, розглядає сценарій відставки наприкінці цієї осені.

Як повідомляє видання ProSport, коуч довірився кільком людям з близького оточення і зізнався, що думає прийняти таке рішення після закінчення кампанії Ліги націй та перед початком відбіркового турніру до чемпіонату світу-2026.

Однак все залежить від успіхів збірної Румунії в Лізі націй, тобто від того, що станеться в найближчі три місяці.

Якщо підопічні Луческу не здобудуть перемогу в групі Ліги націй, втративши таким чином можливість запасного варіанту виходу на ЧС-2026, а також шанс на вигідне жеребкування відбору ЧС, то слід очікувати на відставку Містера.

Луческу зізнався, що у нього є спокуса оголосити про свій відхід відразу після 19 листопада, але до жеребкування відбіркового етапу ЧС-2026, яке заплановане на грудень, щоб його не звинуватили в тому, що він пішов у відставку після того, як дізнався суперників по групі.

Саме тому фахівець навіть не взяв до штабу збірної Румунії асистента або аналітика з-поміж тих, з ким раніше працював на клубному рівні. Водночас Луческу відклав серйозну операцію, щоб очолити збірну, додає румунське видання.

  • Зазначимо, що у Лізі С Ліги націй Румунія зіграє з Литвою, Кіпром та Косовом;
  • В Україні Луческу очолював Шахтар (2004-2016) та Динамо (2020-2023). На чолі обох клубів він сумарно виграв 25 трофеїв: дев'ять чемпіонатів України, сім національних Кубків, вісім Суперкубків країни, а також Кубок УЄФА.