Повторення фіналу Ліги чемпіонів-2003: Шевченко знову забив Буффону з пенальті – відео «паненки» від українця

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
2763
0 голосів
Повторення фіналу Ліги чемпіонів-2003: Шевченко знову забив Буффону з пенальті – відео «паненки» від українця
Андрій Шевченко. Фото: Google
Легенда Мілану Андрій Шевченко забив культовому голкіперу національної Італії та Ювентуса Джанлуїджі Буффону розкішний гол з пенальті в благодійному матчі.

Напередодні, у столиці Словенії Любляні, відбувся благодійний поєдинок. Подія була організована за ініціативи президента УЄФА Александера Чеферіна.

У матчі взяли участь такі легенди світового футболу, як колишній нападник Динамо та Мілана Андрій Шевченко, один з найкращих захисників за всю історію футболу Паоло Мальдіні, культовий голкіпер збірної Італії Джанлуїджі Буффон, харизматичний швед Златан Ібрагімович та ще багато дуже крутих гравців, що нині перебувають на спортивній пенсії.

Для українських фанів, найцікавішим моментом матчу став епізод на 21-й хвилині гри, коли Андрій Шевченко, як в найкращі свої роки, майстерно реалізував пенальті ударом «паненкою».

Зважаючи на товариський характер гри та добрі товариські відносини між Шевою та ДжиДжи, голкіпер на форварда навіть не образився за таке знущання з його сивин. 

▶️ Відео голу Андрія Шевченка дивіться за ПОСИЛАННЯМ

  • У фіналі Ліги чемпіонів сезону 2002/2003 Андрій Шевченко вже забивав з пенальті у ворота Джанлуїджі Буффона.
  • 20 років тому удар українця був не таким вишуканим, але став вирішальним у серії післяматчевих пенальті та подарував Мілану кубок чемпіонів у протистоянні з Ювентусом.