«Я написав Філіппову»: у європейській команді зраділи, що не довелося зіграти проти Дніпра-1

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
61
1 голос
«Я написав Філіппову»: у європейській команді зраділи, що не довелося зіграти проти Дніпра-1
Артем Фаворов. Колаж: УФ
Колишній півзахисник Оболоні, Десни та молодіжної збірної України Артем Фаворов, який зараз виступає у складі Академії Пушкаша розповів, як угорці зраділи, що не зіграють з Дніпром-1 у Лізі конференцій.

Артем Фаворов 15 серпня забив вирішальний гол у матчі кваліфікації Ліги конференцій за Академію Пушкаша на 90+4 хвилині гри проти Арарат-Вірменії та вивів угорців до раунду плей-оф відбору турніру (3:3 та 1:0).

▶️ Відео голу Артема Фаворова дивіться за ПОСИЛАННЯМ

У другому раунді кваліфікації команда українця мала зустрічатися з Дніпром-1, але наша команда припинила своє існування та знялася зі змагання.

Фаворов в ексклюзивному інтерв’ю для сайту «Український футбол‎» розповів, що його постійно питали, чи буде протистояння з Дніпром-1.

«Так, запитували кожні два дні: буде гра чи ні? Я вже втомився відповідати, що не знаю. Я ж читаю новини з України, і постійно писали «буде», «не буде», «буде», «не буде». Я написав другу, Сані Філіппову, він відповів: «Тьома, не знаю, скоріш за все, не буде, бо нас не зібрали навіть». 

Українець повідомив, що угорці чекали офіційного листа від Дніпра-1, але розуміли, що у нас війна і може статися все, що завгодно.

«Але ж у Європі інакше працює – вони вірять офіційним джерелам і ми до останнього чекали офіційного листа від Дніпра-1. Хоча, думаю, всі плюс-мінус розуміють, яка ситуація в Україні і усвідомлювали, що дещо подібне можливе. Хлопці не здивувалися цьому».

Також футболіст не став приховувати, що у його клубі зраділи тому факту, що не доведеться грати з дніпрянами.

«Ну, звісно, зраділи, адже всі дивилися минулого року, коли Дніпро-1 грав зі Спартаком з Трнави, бо у нас чимало чехів у команді, є словаки, і розуміли, що це була хороша команда. І український футбол та українські футболісти мають дійсно хороший рівень. Тому з одного боку, зраділи. А з іншого – завжди хочеться зіграти та перемогти у спортивній грі», – сказав Фаворов.

  • У сезоні 2024/25 рр. Артем Фаворов зіграв за Академію Пушкаша чотири поєдинки: один гол.
  • Transfermarkt оцінює 30-річного українця у 600 тисяч євро.