«Курка, яка несе золоті яйця»: президент італійського клубу придумав Луческу цікаве прізвисько – відомо, чому

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
60
1 голос
«Курка, яка несе золоті яйця»: президент італійського клубу придумав Луческу цікаве прізвисько – відомо, чому
Андреа Бакконі і Мірча Луческу, колаж: «Український футбол»
Знаменитий італійський футбольний аналітик, експерт наукової групи збірної Італії – чемпіона світу 2006 року Андреа Бакконі поділився спогадами про молодого Мірчу Луческу.

Андреа Бакконі в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» розповів, що президент італійської Брешії Джино Коріоні цінив Мірчу Луческу, адже румун вмів розкривати молодих талантів, яких клуб потім вигідно продавав.

«Коли ми працювали разом у Брешії, наш президент Джино Коріоні назвав Луческу «куркою, яка несе золоті яйця» через його знання про те, як підвищити вартість молодих гравців. 

Мірча завжди мав до них правильний підхід. Він організував для молоді додаткові заняття на полі, у спортзалі та в кімнатах, щоб показувати їм спеціальні відео, які пояснюють секрети футболу. Його стиль гри, заснований на «білд-апі», дозволяє молодим гравцям швидко рости та демонструвати свої технічні навички», – сказав фахівець.

  • Луческу, який сьогодні очолив збірну Румунії, тренує з 1979 року. Раніше він також тренував бухарестське Динамо (1985 – 1990), турецький Бешикташ (2002 – 2004), італійські команди Пізу, Брешіа, Реджану та Інтер, румунські Корвінул, Рапід (Бухарест), збірну Туреччини, російський Зеніт з Санкт-Петербурга та українські Шахтар і Динамо з Києва.
  • З Шахтарем Луческу-старший виграв 22 титули, головним із яких є трофей Кубка УЄФА-2009.