Олексій Михайличенко: «Я дуже хотів би поспілкуватись з Віктором Цоєм, бо поважаю цього виконавця»

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
83
1 голос
Олексій Михайличенко: «Я дуже хотів би поспілкуватись з Віктором Цоєм, бо поважаю цього виконавця»
Олексій Михайличенко та Віктор Цой. Фотоколаж: Sport-express.ua
Культовий півзахисник київського Динамо Олексій Михайличенко розповів про цікаві подробиці участі в Олімпійських іграх 1988 року, які приймав Сеул.

Олімпійський чемпіон 1988 року динамівець Олексій Михайличенко в ексклюзивному інтерв’ю нашим колегам з сайту Збірна, розказав про те у яких умовах він та решта гравців збірної СРСР, зокрема, проживали у Південній Кореї та як їх мотивували і розважали перед вирішальними матчами ОІ.  

«Південну Корею так і не побачив. Спочатку ми жили в олімпійському селищі в Пусані, а перед півфіналом і фіналом нас поселили на кораблі. 

Олімпіада вже офіційно закінчилася і в олімпійському селищі було святкування, тому нас сховали на пароплаві перед останніми двома матчами. В каюті ми жили по двоє, я мешкав з Вадіком Тищенком. На корабель привезли багато артистів. Перед фіналом для нас виступав гурт «Браво» з Валерієм Сюткіним.  А вже після нашої перемоги на пароплаві зробили великий концерт із зірками естради: Лещенко, Кобзон, Ширвіндт, Державін та інші».

Однак послухати виступ наживо культового виконавця СРСР вісімдесятих років Віктора Цоя та його гурту Кіно Михайличенку не довелося.

«Дуже шкода, але його не було. Я дуже хотів би поспілкуватись з Цоєм, бо поважаю цього виконавця і люблю його пісні», – розповів Михайличенко.

  • У фіналі ОІ-1988 збірна Радянського Союзу переграла команду Бразилії з рахунком 2:1 у додатковий час.
  • За час професійної кар’єри Олексій Михайличенко виступав за київське Динамо, італійську Сампдорію та шотландський Рейнджерс.