Лобановський і Луческу потрапили до рейтингу найтитулованіших тренерів: хто на першому місці

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
368
1 голос
Лобановський і Луческу потрапили до рейтингу найтитулованіших тренерів: хто на першому місці
Фотоколаж: Givemesport
Одразу два колишні наставники київського Динамо Валерій Лобановський та Мірча Луческу опинилися у вісімці найтитулованіших головних тренерів світу.

Британські журналісти з видання Givemesport склали черговий цікавий рейтинг. Цього разу вони озвучили імена найкращих футбольних тренерів за всю історію гри мільйонів. Критерій оцінки успішності був один – кількість виграних трофеїв тим чи іншим спеціалістом, як на клубному рівні, так і зі збірними.

До переліку потрапив і найуспішніший тренер СРСР та України, легендарний кермовий київського Динамо й ексголовний тренер нашої національної збірної Валерій Лобановський.

«Провів більшу частину своєї роботи за залізною завісою. Під його керівництвом київське Динамо виграло вісім титулів чемпіона СРСР і шість Кубків СРСР. Динамо також досягло успіху на континентальній арені, двічі вигравши Кубок володарів кубків УЄФА та Суперкубок Європи, перемігши мюнхенську Баварію.

Після розпаду Радянського Союзу Лобановський перетворив Динамо на домінуючу команду в Україні, вигравши п'ять чемпіонських титулів поспіль, а також три Кубки України», – йдеться з-поміж іншого в матеріалі Givemesport.

Вище за Лобановського у табелі про ранги опинився Мірча Луческу, який добре відомий в Україні тривалою роботою з донецьким Шахтар та нетривалою з Динамо із Києва.

«Справжній менеджер-мандрівник, Луческу вигравав трофеї в Румунії, Туреччині, Україні та Італії. Ще один виходець із-за залізної завіси, Луческу розпочав свою менеджерську кар'єру в рідній Румунії, вигравши з Динамо Бухарест два Кубки Румунії та чемпіонський титул.

Найуспішнішим періодом його кар'єри у футбольному клубі стало керівництво донецьким Шахтарем, де він перетворив його на одну з найвеличніших українських команд усіх часів», – йдеться в характеристиці Луческу-старшому.

Топ-8 найкращих тренерів за всю історію футболу: 

  1. Сер Алекс Фергюсон – 49
  2. Пеп Гвардіола – 39
  3. Мірча Луческу – 38
  4. Валерій Лобановський – 30
  5. Карло Анчелотті – 29
  6. Жозе Моурінью – 26
  7. Луїс Феліпе Сколарі – 26
  8. Джок Штайн – 26