Маркевич та власник Карпат мали різні амбіції на сезон: тренер пояснив, чому залишив львівський клуб

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
251
2 голоси
Маркевич та власник Карпат мали різні амбіції на сезон: тренер пояснив, чому залишив львівський клуб
Мирон Маркевич. Фото: Карпати
Карпати оголосили про припинення співпраці з головним тренером команди Мироном Маркевичем – 73-річний фахівець пояснив, чому вирішив залишити львівський клуб.

У четвер, 18 липня, Карпати офіційно оголосили про припинення співпраці зі своїм головний тренером Мироном Маркевичем.

73-річний фахівець пояснив, чому вирішив залишити львівський клуб:

«То що тут такого. Подав то подав. Були на це причини. Але підкреслю: це було моє рішення. Ніхто нікого не хотів звільняти. Ми вийшли до вищої ліги, і я хотів з Карпатами одразу боротися за місця у єврокубках. Для вирішення цих завдань потрібні були відповідні кваліфіковані футболісти. Таке було моє бачення. У президента клубу воно інше.

Власник вважає, що до ігор на міжнародній арені треба рухатися поступово. За рік-два-три. Я його розумію. Якби мені було 50 років, то, можливо, на таку пропозицію я б погодився. А коли тобі за 70 і ти відчуваєш, що можеш це зробити, то хочеться результату», – заявив Маркевич в інтерв'ю для Футбол 24.

  • Мирон Маркевич п'ять разів працював головним тренером Карпат: 1992-1995, 1996-1999, 2001-2002, 2003-2004, 2023-2024.
  • Вп'яте фахівець очолив клуб влітку 2023 року, замінивши на посаді Андрія Тлумака. Відтоді коуч провів 29 офіційних матчів на чолі команди: 20 перемог, п'ять нічиїх та чотири поразки.
  • Карпати за підсумками минулого сезону з другого місця у Першій лізі напряму вийшли до УПЛ. Чемпіонські перегони вони програли Інгульцю Владислава Лупашка.
  • 3 серпня «леви» стартуватимуть у новій кампанії УПЛ гостьовим поєдинком проти рівненського Вереса.