Провал збірної України на Євро-2024: колишній тренер Шахтаря назвав причини невдалого результату

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
464
0 голосів
Провал збірної України на Євро-2024: колишній тренер Шахтаря назвав причини невдалого результату
Патрік Ван Леувен. Фото: Google
Колишній тренер донецького Шахтаря та луганської Зорі Патрік Ван Леувен поділився думками щодо виступів національної збірної України на Євро-2024.

Колишній керманич донецького Шахтаря та луганської Зорі Патрік ван Леувен оцінив виступ збірної України на Євро-2024, назвавши причини невдалого результату команди Сергія Реброва:

«Не вистачило концентрації у першому матчі, який завжди найважливіший! Просто беріть очки проти Румунії і не жалійтеся потім на невдачу. Завжди прикро, коли твоя команда вилітає з турніру, перебуваючи не просто кращою серед четвертих місць, але й кращою ніж деякі треті команди у своїх групах», – сказав Патрік ван Леувен в коментарі для ТаТоТаке.

  • Збірна України за підсумками групового етапу Євро-2024 фінішувала у квартеті зі збірними Словаччини, Румунії та Бельгії на четвертому місці.
  • Нагадаємо, що усі команди у групі набрали по чотири очки, але Україна мала найгіршу різницю забитих і пропущених голів. Як підсумок, підопічні Сергія Реброва не вийшли до плей-оф.
  • Патрік Ван Леувен працював головним тренером у двох командах УПЛ: фахівець очолював луганську Зорю та донецький Шахтар.
  • З луганцями він виграв бронзові медалі чемпіонату України 2022/23
  • На чолі донеччан тренер провів 12 матчів (сім перемог, три нічиї, дві поразки) у розіграші 2023/24, після чого був звільнений.