Захисника Азовсталі призначили арбітром матчу команди із росіянами в складі: деталі скандалу в єврокубках

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
336
0 голосів
Захисника Азовсталі призначили арбітром матчу команди із росіянами в складі: деталі скандалу в єврокубках
Дмитро Кубряк. Фото: Google
Матч кваліфікації до Ліги конференцій між естонським Калевом та вірменським Урарту обслуговував український суддя Дмитро Кубряк. Він є захисником Азовсталі, який пройшов російський полон.

У четвер, 11 липня, відбувся перший матч першого раунду кваліфікації Ліги конференцій між естонським Калевом та вірменським Урарту. Поєдинок закінчився вольовою перемогою гостей 2:1.

Зазначимо, що за Урарту виступають шестеро громадян росії воротар Олександр Меліхов, захисник Олександр Пуцко, півзахисники Олег Поляков та Антон Кілін, а також нападники Леон Сабуа та Іван Ігнатьєв.

Власник вірменського клубу також має паспорт громадянина рф. Раніше він працював віцепрезидентом російської компанії «Лукойл».

УЄФА вирішив призначити на цей матч українського арбітра Дмитра Кубряка, який в перші дні великого наступу росіян опинився в Маріуполі, де допомагав пораненим.

Російські футболісти Урарту не змогли приїхати на виїзний матч, оскільки жоден з футболістів з російським паспортом не отримав дозвіл на в'їзд в Естонію.

Однак головний тренер вірменської команди Дмитро Гунько, який також є росіянином, зумів перетнути кордон та був присутнім на грі.

  • Кар'єру рефері Дмитро Кубряк розпочав з 2006 року, на момент повномасштабного вторгнення російської федерації мав статус рефері Першої ліги.
  • Український арбітр потрапив у полон 12 квітня 2022 року разом з іншими захисниками міста та Азовсталі. 22 вересня 2022-го Дмитра звільнили.