Довбик підбив підсумки сезону: Артем розкритикував себе за Євро-2024 і похвалив за виступ у Ла Лізі

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
69
2 голоси
Довбик підбив підсумки сезону: Артем розкритикував себе за Євро-2024 і похвалив за виступ у Ла Лізі
Артем Довбик. Фото: УЄФА
Нападник національної збірної України та іспанської Жирони Артем Довбик підбив підсумки вдалого сезону у Ла Лізі та невдалого виступу на Євро-2024.

До початку баталій у сезоні новому Артем Довбик вирішив остаточно покінчити зі споминами про свій виступ у складі збірної України на чемпіонаті Європи 2024 року.

«Якщо брати командний виступ, то останні дві гри показали, що на такому турнірі потрібна концентрація з першої хвилини і впродовж всіх матчів. Перша гра виявилась для нас фатальною, і саме через неї ми не змогли продовжити наш шлях.

Стосовно свого індивідуального виступу, то я абсолютно не задоволений своєю грою. Очевидно, що після клубного сезону, я та всі інші, очікували більшого».

Окремо Довбик згадав і про минулорічну кампанію у Ла Лізі, яка видалася для нього куди успішнішою за вояж на Євро-2024.

«Стосовно мого дебютного сезону в Ла Лізі, то він був дуже емоційним та насиченим. Для любителів статистики, експертів (професійних та диванних) і всіх, хто став розбиратись в футболі, трішки цифр: за 11 місяців мені вдалося зіграти 54 матчі, 3691 ігрову хвилину і зробити [29+11] - 40 результативних дій. Вважаю, що для дебютного сезону це виглядає непогано», – написав Довбик на своїй сторінці в Інстаграм. 

  • Артем на цьогорічному Євро мав ігрову практику у всіх трьох поєдинках України: 247 хвилин сумарно, без результативних дій.
  • Довбик зіграв за Жирону у сезоні 2023/2024 років 39 поєдинків у всіх офіційних турнірах: 24 голи, десять результативних передач. Український голеадор став найкращим бомбардиром Ла Ліги, вигравши трофей «Пічічі».
  • Transfermarkt українського нападника у 35 мільйонів євро.