П'ять років, як Україна стала чемпіоном світу U-20: тренер розповів про забобони, які були в колективі

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
344
0 голосів
П'ять років, як Україна стала чемпіоном світу U-20: тренер розповів про забобони, які були в колективі
Збірна України U-20. Фото: УАФ
В’ячеслав Руженцев, який у 2019 році був тренером із фізичної підготовки збірної України U-20, пригадав забобони, які були в команді на чемпіонаті світу.

15 червня 2019 року збірна України (U-20) під керівництвом Олександра Петракова у фінальному матчі молодіжного чемпіонату світу здолала Південну Корею (3:1) та стала переможцем турніру.

В’ячеслав Руженцев, який тоді був тренером із фізичної підготовки, в ексклюзивному інтерв’ю «УФ» розповів про забобони, які були в команді:

«Я про це і не згадав. Якщо б ви спитали, чи ми голилися, я б відповів, що так. Якщо б ви спитали, чи ми не голилися, я б відповів, що ні. Наскільки там було все швидко! Гру зіграли – хлопці відновлюються і одразу готуємося до іншого суперника. Найголовніше – це було зберегти мікроклімат в команді. Чим далі ми проходили, ти більше хотіли виграти наступну гру».

Нагадаємо, що наша команда з першого місця вийшла із непростої групи з США, Катаром і Нігерією, а в плей-оф пройшла Панаму, Колумбію та Італію. У фінальному матчі наші хлопці здобули вольову перемогу над Південною Кореєю.