П'ять років з моменту тріумфу збірної України на чемпіонаті світу (U-20): тренер пригадав найважчого суперника

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
473
2 голоси
П'ять років з моменту тріумфу збірної України на чемпіонаті світу (U-20): тренер пригадав найважчого суперника
Збірна України U-20. Фото: УАФ
В’ячеслав Руженцев, який у 2019 році був тренером із фізичної підготовки збірної України U-20, пригадав найважчого суперника команди на чемпіонаті світу.

15 червня 2019 року збірна України (U-20) під керівництвом Олександра Петракова у фінальному матчі молодіжного чемпіонату світу здолала Південну Корею (3:1) та стала переможцем турніру.

В’ячеслав Руженцев, який тоді був тренером із фізичної підготовки, в ексклюзивному інтерв’ю «УФ» назвав національну команду, з якою було грати найважче:

«Найскладніше було проти Італії у півфіналі. У мене досі перед очима момент, коли ми вигравали 1:0, граючи у меншості і в компенсований час італійці забили гол, але арбітр пішов дивитися ВАР. Уже відчувалось, що наші хлопці грають через не можу і якби гол зарахували, то було б дуже важко вийти у фінал.

Після відміненого голу італійців вся наша лавка на радощах побігла на поле святкувати, а італійці у цей момент почали кидати на поле все, що було в них під рукою: бутси, щитки, пластирі, бинти, пляшки з водою. Цей момент я запам’ятав на все життя. Відмінений гол додав нашим хлопцям позитиву і перемогу ми вже не відпустили».

Нагадаємо, що наша команда з першого місця вийшла із непростої групи з США, Катаром і Нігерією, а в плей-оф пройшла Панаму, Колумбію та Італію. У фінальному матчі наші хлопці здобули вольову перемогу над Південною Кореєю.