Клуби УПЛ матимуть резервні команди в ПФЛ: відомий формат Другої ліги на сезон 2024/25

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
437
0 голосів
Клуби УПЛ матимуть резервні команди в ПФЛ: відомий формат Другої ліги на сезон 2024/25
ПФЛ. Фото: Google
На наступний сезон розглядається два варіанти проведення Другої ліги, і за обох допускається участь 24 команд – в турнірі зіграють другі команди багатьох клубів з вищих дивізіонів.

Наразі ПФЛ розглядає два формати проведення Другої ліги на сезон 2024/25, і за обох допускається участь 24 команд:

У першому варіанті команди розподіляються на дві групи по 12 команд, грають у два кола, після чого два переможці груп у стикових матчах визначають команду, яка виходить у Першу лігу напряму.

Фіналіст грає стикові матчі (вдома та на виїзді) з 15-м місцем Першої ліги. Клуб, якій посів третє місце, гратиме з 14-м місцем Першої ліги.

У другому варіанті клуби діляться на три групи по вісім команд та грають у три кола. Переможці та другі місця утворюють півфінальні пари, після чого у кубковому форматі визначаються переможці ліги.

Переможець підвищиться у класі, а друга та третє команда гратимуть стикові матчі з представниками Першої ліги, повідомляє ТаТоТаке.

Очікується, що у Другій лізі 2024/25 з зіграють другі команди багатьох клубів з вищих дивізіонів – Верес-2, Полісся-2 Колос-2, Металіст 1925-2, Олександрія-2, Ворскла-2 та Лівий Берег-2.