«Дуже радий вирушити разом із командою з Києва»: Зінченко розповів, чому приїжджав до України

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
586
1 голос
«Дуже радий вирушити разом із командою з Києва»: Зінченко розповів, чому приїжджав до України
Олександр Зінченко. Фото: УАФ
Півзахисник національної команди Олександр Зінченко розповів, навіщо приїжджав до України наприкінці травня, а також поділився очікуваннями від Євро-2024.

Тиждень тому Олександр Зінченко приїхав до України, де зустрівся із президентом УАФ Андрієм Шевченком, та зіграв у футбол з дітьми.

Півзахисник лондонського Арсеналу розповів, якою була головна ціль його візиту до рідної країни:

«Приїхав на саміт UNITED24, тому що ініціативі виповнилося два роки, бачив багато кого. Звичайно, дуже сумую за Україною. Щоразу, коли сюди приїжджаю, у мене якісь особливі емоції. Дуже радий вирушити разом із командою з Києва. Коли ходив по вокзалу, то казав хлопцям, що востаннє був тут 11 років тому.

Добре повернутися в ті часи, така собі ностальгія. На вокзалі була зустріч з амбасадором Євро-2024 Арне Фрідріхом, я привітав його з днем народження. Також я висловив респект за те, що він прибув з іншої країни в Україну в такий важкий для нас час, ще й у такий знаменний для себе день».

Олександр Зінченко також поділився очікуваннями від Євро-2024:

«Усі ми розуміємо, що чемпіонат Європи – це великий турнір, де нам потрібно показувати свою найкращу гру. Через такі турніри можна дарувати багато емоцій нашим уболівальникам, нашим військовим, які боронять нашу країну.

Треба з великою відповідальністю підготуватися до змагань, гадаю, за допомогою товариських матчів у нас усе вийде», – заявив Зінченко в коментарі для УАФ.

  • Олександр Зінченко провів минулого сезону за Арсенал 35 матчів у всіх турнірах, забив один гол і зробив дві результативні передачі.
  • Контракт українського захисника з «канонірами» дійсний до червня 2026 року.
  • Нагадаємо, що Олександр Зінченко потрапив у попередню заявку збірної України на Євро-2024.
  • Чемпіонат Європи пройде у Німеччині з 14 червня по 14 липня.