«Трохи більше привілеїв було бразильцям»: колишній гравець Шахтаря розповів про ставлення Луческу до українців

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
526
1 голос
«Трохи більше привілеїв було бразильцям»: колишній гравець Шахтаря розповів про ставлення Луческу до українців
Олександр Чижов. Фото: Шахтар
Колишній захисник Шахтаря та молодіжної збірної України Олександр Чижов розповів, чи було до легіонерів в донецькому клубі краще ставлення, аніж до українців.

Колишній захисник Шахтаря та молодіжної збірної України Олександр Чижов в інтерв’ю «УФ» пригадав ставлення Мірчи Луческу до українських та бразильських гравців:

«Можливо, трохи більше привілеїв було бразильцям. Все ж люди приїхали з іншої країни, тому очевидно, що їм було потрібно більше уваги. Важливо було адаптувати їх. Як показала практика, ці бразильці потім попереду робили фантастику. Фернандінью, Дуглас Коста, Вілліан та інші стали футболістами топового рівня та потім грали у найсильніших командах Європи.

Я не пам’ятаю особливо таких моментів, щоб бразильці нахабно себе поводили. Можливо, якісь дрібниці, але глобального нічого не було. Вони на тренуваннях та іграх викладалися на усі 100% та виконували те, що вимагав від них Містер».

  • Мірча Луческу тренував донецький Шахтар у 2004-2016 роках.
  • За цей період донеччани виграли вісім чемпіонств, сім Суперкубків України, шість національних кубків та один Кубок Уєфа.
  • Олександр Чижов виступав за Шахтар протягом 2008-2014 років: 27 поєдинків.