Збірна України оголосила склад на матчі відбору Євро-2025: кого викликав Пятенко на поєдинки з Уельсом

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
426
0 голосів
Збірна України оголосила склад на матчі відбору Євро-2025: кого викликав Пятенко на поєдинки з Уельсом
Володимир Пятенко. Фото: Google
Володимир Пятенко оголосив список із 23-х гравчинь національної жіночої збірної України, викликаних на навчально-тренувальний збір для підготовки та участі у двох матчах відбору Євро-2025 із Уельсом.

26 травня жіноча збірна України вирушить до польського Ряшіва, де відбудеться навчально-тренувальний збір.

Тренер команди Володимир Пятенко оголосив список із 23-х гравчинь національної жіночої збірної України.

Склад національної жіночої збірної України:

  • Воротарі: Катерина Самсон (Ворскла Полтава), Дар’я Келюшик (Кривбас Кривий Ріг), Катерина Боклач (Марсель, Франція)
  • Захисники: Катерина Корсун, Яна Котик, Ірина Подольська, Марина Шайнюк (усі – Ворскла Полтава), Ольга Басанська (Металіст 1925 Харків), Любов Шматко (Галатасарай, Туреччина)
  • Півзахисники: Ірина Майбородіна (Колос Ковалівка), Анна Петрик, Ніколь Козлова, Вероніка Андрухів, Яна Калініна (усі – Ворскла Полтава), Вікторія Гірин (Ладомир Володимир), Єлизавета Молодюк (Шахтар Донецьк), Даяна Семків (Кривбас Кривий Ріг), Таміла Хімич, Натія Панцулая, Дар’я Апанащенко (усі – Металіст 1925 Харків)
  • Нападники: Роксолана Кравчук (Ворскла Полтава), Ольга Овдійчук (Фомгет, Туреччина), Інна Глущенко (Ніцца, Франція)

Матч третього туру відбору Уельс – Україна відбудеться 31 травня в містечку Лланелі на стадіоні «Парк Скарлетс». Час початку – 21:15 за Києвом.

Поєдинок четвертого туру між жіночими збірними України та Уельсу пройде 4 червня в польському містечку Гродзиськ-Великопольський і розпочнеться о 21:00 за київським часом.

Нагадаємо, що Україна розпочала відбір на Євро-2025, здобувши три очки у двох поєдинках. Спершу українки обіграли Косово (2:0), однак згодом зазнали мінімальної поразки від Хорватії (0:1).

Що потрібно жіночій збірній Україні для виходу на Євро-2025:

  • Потрапити у топ-3 своєї групи. Однак, якщо Швейцарія (господарка Євро-2025) потрапить до топ-3 своєї групи, то останнє місце здобуде найкраща збірна з тих, що фінішують на четвертій позиції.
  • Виграти перший раунд плей-оф. У ньому зіграють 12 команд дивізіону В (по шість сіяних і несіяних, залежно від результатів у груповій стадії).
  • Виграти другий раунд плей-оф. У ньому до шести переможців дивізіону В приєднаються вісім команд, що виграли стикові матчі між представниками дивізіонів А та С. Поділ на сіяні/несіяні команди відбуватиметься відповідно до їхніх місць у загальному рейтингу Ліги націй 2024/25.