«Він для мене – зрадник»: колишній тренер Шахтаря та Спартака розповів про своє ставлення до Тимощука

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
552
0 голосів
«Він для мене – зрадник»: колишній тренер Шахтаря та Спартака розповів про своє ставлення до Тимощука
Анатолій Тимощук. Фото: Google
Колишній тренер В’ячеслав Грозний розповів про своє ставлення до колишнього гравця мюнхенської Баварії, донецького Шахтаря та луцької Волині Анатолія Тимощука.

Колишній тренер московського Спартака, київського Арсеналу, Шахтаря з Караганди В’ячеслав Грозний в ексклюзивному коментарі для «‎УФ» розповів про своє ставлення до Анатолія Тимощука:

«Я про зрадників і сепаратистів не хочу говорити. Може будь-яка людина допустити помилку, може помилитися будь-який тренер, арбітр, функціонер. Але зрадники… Ні, я навіть говорити про них не хочу. Якщо ти українець, то ти залишаєшся українцем на все життя. В іншому випадку змінюй паспорт і не розповідай про Україну.

Людина зрадила батьківщину – і все. Будь-хто, хто залишився в Росії, для мене зрадник. Хоч лікар, тренер, гравець. Просто немає чого коментувати.  Він веде своє життя у країні, яка знищує нас, українців, займається геноцидом. Як таке може бути?».

  • У структурі зеніту Анатолій Тимощук працює з 2017 року.
  • УАФ позбавила зрадника всіх футбольних нагород та рекордів за його мовчання стосовно війни в Україні.
  • В’ячеслав Грозний працював на посаді тренера у Спартаку з 1994-го по 2002-й рік. За цей час йому вдалося виграти разом з москвичами п’ять чемпіонатів Росії.
  • Останнім місцем роботи 67-річного фахівця був казахстанський Шахтар з Караганди, з яким він працював з  грудня 2019-го до червень 2020-го року. 
  • Раніше тренер очолював київський Арсенал, вінницьку Ниву, дніпропетровський Дніпро, запорізький Металург, болгарський Левські, казахстанський Тобол та інші клуби.