Металіст не отримає відсоток від трансферів Луніна і Мудрика: відомо, куди підуть гроші

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
81
1 голос
Металіст не отримає відсоток від трансферів Луніна і Мудрика: відомо, куди підуть гроші
Михайло Мудрик. Фото: Google
Футбольний коментатор Віталій Волочай розповів, що харківський Металіст має право на відсоток від трансферів Андрія Луніна та Михайла Мудрика, які є вихованцями його академії.

Віталій Волочай певен, що Металіст не отримає чималі проценти від продажу своїх вихованців – воротаря мадридського Реала Андрія Луніна та вінгера Челсі Михайла Мудрика, бо теперішній харківський ФК і старий, юридично різні інстанції.

«Металіст має права на відсоток від трансферу деяких футболістів. Двох: Луніна і Мудрика. І він має отримати цей відсоток. Я точних сум не знаю, але щодо Мудрика – це щось в районі 200 тисяч доларів.

Він не правонаступник (той Металіст, який зарах грає в Першій лізі). Він не існує, і правонаступника немає. Але гроші не можуть зникнути. Ці гроші по спортивному праву переходять Українській асоціації футболу», – сказав Волочай в інтерв’ю ютуб-каналу КДК.

  • Андрій Лунін у нинішньому сезоні відіграв за вершкових у 28-ми іграх в усіх офіційних турнірах: 26 пропущені голів, 12 поєдинків «на нуль». Контракт українця з королівським клубом чинний до 30 червня 2025 року.
  • Transfermarkt оцінює 25-річного українця у 16 мільйонів євро.
  • Михайло Мудрик у нинішньому сезоні зіграв за синіх 37 ігор у всіх офіційних турнірах: шість голів, два асисти
  • Портал Transfermarkt виставив цінник навпроти прізвища українця у розміі 35 мільйонів євро.