«Роналду доведеться потурбуватися про свої рекорди»: названо фаворита на «Золотий м’яч» – це партнер українця

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
396
1 голос
«Роналду доведеться потурбуватися про свої рекорди»: названо фаворита на «Золотий м’яч» – це партнер українця
Претенденти на «Золотий м’яч». Колаж: Givemesport
Англійські журналісти опублікували рейтинг головних претендентів на здобуття «Золотого м’яча» за підсумками нинішнього сезону. Кріштіану Роналду та Ліонель Мессі не потрапили до топ-10.

Видання Givemesport опублікувало топ-10 фаворитів на здобуття престижної індивідуальної нагороди «Золотий м’яч» за підсумками поточного сезону.

Головним претендентом на отримання нагороди є одноклубник голкіпера збірної України Андрія Луніна Джуд Беллінгем. Друге місце посідає лідер ПСЖ та національної команди Франції Кіліан Мбаппе, а замикає топ-3 бомбардир мюнхенської Баварії Гаррі Кейн.

Журналісти пояснили, чому вважають англійця головним претендентом на нагороду у нинішньому сезоні.

«Одягнув футболку з п'ятим номером у складі «Лос Бланкос», наче це було його правом за народженням. Володар Трофею Копа 2023 року (вручається найкращому молодому гравцеві світу), який так регулярно забиває в Мадриді - в тому числі й переможний м'яч у ворота Барселони у своєму дебютному матчі, а потім перемога в домашньому Класико.

Кріштіану Роналду, можливо, одного дня доведеться потурбуватися про свої рекорди в клубі. Чемпіонство Ла Ліги виглядає вірогідним, і якщо Карло Анчелотті та його команда вийдуть у фінал Ліги чемпіонів, то слава може замайоріти на горизонті і для Джуда‎», – написало видання.

Топ-10 претендентів на «Золотий м’яч»

  1. Джуд Беллінгем (Реал)
  2. Кіліан Мбаппе (ПСЖ)
  3. Гаррі Кейн (Баварія)
  4. Ерлінг Холанд (Манчестер Сіті)
  5. Родрі (Манчестер Сіті)
  6. Вінісіус Жуніор (Реал)
  7. Лаутаро Мартінес (Інтер)
  8. Мохамед Салах (Ліверпуль)
  9. Філ Фоден (Манчестер Сіті)
  10. Букайо Сака (Арсенал)

Варто відзначити, що минулорічний переможець Ліонель Мессі цього разу посідає лише 19-те місце, а Кріштіану Роналду замикає топ-20.

  • У нинішньому сезоні у всіх офіційних турнірах за свою команду Беллінгем провів 36 матчів, забив 21 гол та віддав десять результативних передач.
  • У Ла Лізі Джуд записав до свого активу 17 точних пострілів та на один гол відстає від лідера бомбардирської гонки Прімери Артема Довбика.
  • Контракт гравця з клубом діє до 30 червня 2029 року. Transfermarkt оцінює футболіста у 180 мільйонів євро.