Збірна України поступилася Хорватії у відборі на Євро-2025: тренер команди підбив підсумки стартових матчів

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
341
1 голос
Збірна України поступилася Хорватії у відборі на Євро-2025: тренер команди підбив підсумки стартових матчів
Володимир Пятенко. Фото: Google
Володимир Пятенко підбив підсумки стартових матчів збірної України у відборі жіночого Євро, де національна команда здобула три очки в стартових двох поєдинках.

Вчора, 9 квітня, жіноча збірна України зустрічалася проти Хорватії у матчі другого туру відбору на Євро-2025.

Наша національна команда поступилася із рахунком 0:1 та опустилася на третє місце у турнірній таблиці групи – українки пропустили після єдиного удару в площину.

Головний тренер Володимир Пятенко підбив підсумки стартових матчів збірної України:

«Звичайно, всі засмучені, але ще попереду є ігри. Будемо намагатися в кожній грі перемагати, незалежно від суперниць. Абсолютно всі хочуть перемагати: гравчині, тренерський штаб, співробітники, запасні. Ми говорили про це: намагаємося стримуватися, аби не віддавати зайві емоції суперницям, не витрачати їх марно.

У нас ще чотири матчі та завдання, яке ми намагаємося виконати. Насамперед тішить самовіддача футболісток. Ми потроху стаємо міцнішою командою, яка вже не звертає увагу на суперниць і хоче контролювати хід кожної гри», – заявив Пятенко в коментарі для Суспільне Спорт.

Що потрібно жіночій збірній Україні для виходу на Євро-2025:

  • Потрапити у топ-3 своєї групи. Однак, якщо Швейцарія (господарка Євро-2025) потрапить до топ-3 своєї групи, то останнє місце здобуде найкраща збірна з тих, що фінішують на четвертій позиції.
  • Виграти перший раунд плей-оф. У ньому зіграють 12 команд дивізіону В (по шість сіяних і несіяних, залежно від результатів у груповій стадії).
  • Виграти другий раунд плей-оф. У ньому до шести переможців дивізіону В приєднаються вісім команд, що виграли стикові матчі між представниками дивізіонів А та С. Поділ на сіяні/несіяні команди відбуватиметься відповідно до їхніх місць у загальному рейтингу Ліги націй 2024/25.