«Ми працюємо на це»: головний тренер збірної України назвав завдання команди у відборі жіночого Євро-2025

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
61
1 голос
«Ми працюємо на це»: головний тренер збірної України назвав завдання команди у відборі жіночого Євро-2025
Володимир Пятенко. Фото: Google
Володимир Пятенко назвав завдання України у відборі жіночого Євро-2025 з футболу — головний тренер команди оптимістично налаштований щодо виходу на турнір.

За підсумками жеребкування кваліфікації чемпіонату Європи 2025 року серед жінок Україна виступатиме в групі В4, де її суперницями будуть гравчині Уельсу, Хорватії та Косова.

Головний тренер національної команди Володимир Пятенко прокоментував шанси збірної потрапити на Євро:

«Виконали минулого сезону задачу-мінімум – зберегли місце в Лізі В. Будь-яка збірна, зокрема й Україна, ставить перед собою максимальну задачу. Задача-максимум – це продовжити шлях чоловічої збірної України. Потрібно потрапити на чемпіонат Європи, і ми працюємо на це. Задача-мінімум – вийти в плей-оф.

Завдання такі стоять для наших уболівальників, країни, хлопців та дівчат, що захищають нашу країну. Для позитиву, їхнього настрою. Задача – в кожній грі перемагати», – заявив тренер в коментарі для Суспільне Спорт.

5 квітня команда стартує у відборі номінально домашнім поєдинком проти Косова. Початок зустрічі – о 18:00.

Поєдинок Хорватія – Україна пройде 9 квітня в Запрешичі і розпочнеться о 17:00.

  • Команди виступлять у групах по чотири або три команди. До фінального турніру відразу потраплять вісім найкращих команд у Лізі A (перші й другі місця). Там вони складуть компанію країні-організатору, Швейцарії.
  • Сім перепусток, що залишилися, буде розіграно у двох раундах плей-оф. У першому раунді в одному шляху команди, які посядуть третє та четверте місця в Лізі А, зіграють із переможцями груп та трьома найкращими командами, які посядуть другі місця в Лізі С. Вісім переможців проходять до другого раунду.
  • В іншому шляху чотири переможці груп і два найкращі колективи, які посядуть другі місця в Лізі B, зіграють проти решти двох команд, які посядуть другі місця, і чотирьох команд, які посядуть треті місця в Лізі B. Шість переможців виходять до другого раунду.
  • У другому раунді плей-оф 14 збірних безпосередньо розіграють сім путівок до фінального турніру Євро-2025, де загалом мають виступити 16 учасників.